instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Poruke koje su građani poslali Bidenu: Promjena je moguća samo ako dođete u Sarajevo

Poruke koje su građani poslali Bidenu: Promjena je moguća samo ako dođete u Sarajevo

Na protestima koji su organizovani kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu građani su sa sobom nosili i transparente kako bi uputili poruke američkom predsjedniku Joeu Bidenu, ali i izaslaniku SAD-a za pitanje izbornih reformi u Bosni i Hercegovini Matthewu Palmeru.Na velikom broju transparenata stoji jasna poruka Bidenu da bez njegove pomoći građanima u BiH ne može biti bolje. Na velikim formatima odštampane su zastave SAD-a i BiH preko kojih su ispisane poruke.

“Predsjedniče Biden, dođite u posjetu Sarajevu, samo tako je moguća promjena”, napisano je na engleskom.

Među porukama Bidenu našli su se natpisi: “Ne dozvolite da nam djeca odlaze” i “Zaustavite i kaznite antidržavno djelovanje”.

Građani su spojili i zastave BiH i SAD-a preko kojih su ispisali “Friends”, što u prijevodu s engleskog znači “prijatelji”.

Inače, građani su u svojim zahtjevima istaknuli kako očekuju da Biden pomogne u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Traže od njega da pošalje stručnjake koji će od institucija tražiti zaštitu prava građana umjesto onih koje šalju, a koji, kako su kazali, trguju s političkim liderima.

Osim poruka Bidenu, neki od transparenata su upućeni i Matthewu Palmeru. Međutim, građani od njega ne traže pomoć, nego ga kritikuju.

Ističu kako “Dok se u jednom entitetu ruši ustavni poredak, Palmer pravi još jedan entitet u FBiH” te mu poručuju: “Palmeru, hvala što nas predaješ Rusima”.

KOMENTARI