Postani član judo kluba “Sana”

HomeLokalne temeSanski Most

Postani član judo kluba “Sana”

Vi ste ponos Sanskog Mosta!

Judo klub „Sana“ iz Sanskog Mosta ponovo vrši upis novih članova za uzraste od 5 do 10 godina. Treninzi se rade u posebno opremljenoj sali Gradske dvorane koja je savremeno i namjenski opremljena za judo treninge.

Svi koji se žele upisati u jedan od najboljih klubova u Sanskom Mostu to mogu učiniti tokom održavanja treninga. Inače, sanski judo klub spada u sam vrh bosanskohercegovačkog judoa i teško je pobrojati sva odličja i pehare koje krase vitrine ovog kluba za 20 godina postojanja. Mladi sanski judisti su nizali uspjehe u veoma jakoj konkurenciji na domaćim i međunarodnim takmičenjima kako u BiH, tako i van njenih granica.

Ovaj uzoriti sportski kolektiv je iznjedrio veliki broj kantonalnih, federalnih i državnih prvaka koji su u dresu reprezenacije BiH imali uspješne nastupe na Balkanskim i Evropskim prvenstvima, a nema takmičenja u našoj zemlji i van njenih granica s kojega se sanski judisti nisu vraćali okićeni brojnim medaljama.

Po svojim nastupima su postali prepoznatljivi i teško je pobrajati gradove u našoj zemlji, te susjednoj Hrvatskoj i Sloveniji u kojima su uspješno nastupili. Gdje god da se pojave oni važe za jedne od najboljih i u lijepom svijetlu predtave svoj grad Sanski Most, ali i državu Bosnu i Hercegovinu. Samo 2019. godini osvojili su ukupno 185 medalja, od čega čak 49 zlatnih.

Zasluge za velike uspjehe svakako pripadaju i treneru Muhamedu Kolakoviću koji pred svako takmičenje odlično pripremi svoje pulene. Mladi sanski judisti će u narednom periodu učestvovati na velikom broju turnira u našoj zemlji, ali i inostranstvu.

Prvi nastup već imaju 12. oktobra u Ljubljani gdje učestvuju na poziv Judo saveza Slovenije, potom 19. oktobra slijedi takmičenje u Bihaću, te 26.oktobra u Makarskoj.

S toga, iz ovog uzoritog sportskog kolektiva poručuju sanskim osnovcima da se pored kvalitetnog rada na trenizima putuje i na brojna takmičenja, obilaze se mnogi gradovi, što pored bavljenja sportom čini i lijepo druženje. „Dobrodošli u klub prijateljstva, druženja, zdravlja i sporta“ poruka je iz Judo kluba „Sana“ .

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0