instant fap
Naslovnicainmedia danas

POTPISAN UGOVOR Kreće asfaltiranje Zdene

POTPISAN UGOVOR Kreće asfaltiranje Zdene

U kabinetu općinskog načelnika danas je sa izvođačem radova potpisan ugovor o izgradnji asfaltnog kolovoza i trotoarskih površina u dijelu Prvomajske ulice, u naselju Zdena, od raskrsnice s Magistralnim putem M-15 do „nule“.

Nakon što je provedena kompletna procedura javne nabavke, za izvođača radova izabrana je firma „Prijedorputevi“, s kojom je načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović danas potpisao ugovor.

Direktor „Prijedorputeva“ Radenko Crnogorac zahvali se općini Sanski Most na dosadašnjoj saradnji koja je kako ističe, bila na obostrano zadovoljstvo, obzirom da je ova firma do sada na području sanske općine realizovala više značajnih infrastrukturnih projekata.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i mještani Zdene, predsjednik MZ Zdena Smail Cerić je zahvalio općinskim zvaničnicima na istrajnosti i zalaganju da se ovaj projekat realizuje

.Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović je istakao da je ovo prva faza predviđenih radova na rekonstrukciji saobraćajnice u Zdeni, te da su u budžetu općine za narednu godinu planirana sredstva i za nastavak radova, kako bi kompletna ulica cijelom dužinom bila asfaltirana. Inače, u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena je kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura.

Zahvaljujući angažmanu federalnog poslanika Asima Kambera, za nastavak asfaltiranja Prvomajske ulice od „nule“ pa dalje, Vlada FBiH je nedavno izdvojila 350 hiljada maraka.

Prema njegovim riječima, općina Sanski Most može očekivati podršku sa federalnog nivoa i u narednoj godini, obzirom da će se zalagati da određeni projekti nađu svoje mjesto u federalnom budžetu, koji se još uvijek nalazi u fazi izrade.

Kako je istaknuto nakon potpisa ugovora, početak radova može se očekivati u što skorije vrijeme. Dužina dionice koja će se asfaltirati iznosi oko 500 metara, a vrijednost radova je 300 hiljada maraka.

KOMENTARI