instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Poučno

Poučno

Mladić vidno tužan naiđe pored uglednog starijeg gospodina,a ovaj ga upita:” Momče, zašto si tužan? “Ma dragi moj gospodine, ja htio da ženim jednu djevojku, ali kad sam se raspitao o njoj, svi kažu nije za tebe, naopaka je, da Bog sačuva. Lijepa cura,ali eto šta ćeš, nije nam sudjeno.”

Hoćeš li ti momče da ja tebe oženim jednom od svojih kćerki?” – upita gospodin. “Imam samo jedan uvjet. A to je da se raspitaš o mojim kćerkama. Pa ako čuješ sta loše, nemoj se ženiti.”- reče gospodin i krenu kući, a mladić niz čaršiju da se raspita o njegovim kćerkama. 

Sutradan dođe mladić gospodinu u kuću. “Šta veli narod o mojoj čeljadi, momče?”-upita gospodin. “E stid me i reći, ali kad već pitaš da ti kažem. Kažu u čaršiji, onakav fin i ugledan gospodin, a da mu vidiš nalet djece, Bože sačuvaj.

I još mnogo toga ružnog, moj gospodine.” “Hm, promrmlja gospodin i reče: “Sinko, ja i moja gospodja sami živimo. Ona nikad nije mogla zatrudniti. Mi nemamo djece. Samo sam ti htio pokazati, da ne slušaš šta narod priča. 

Kad koga kude, bel ga kude, a kad hvale i prehvale.”

KOMENTARI