instant fap
Naslovnicainmedia danas

Povratnik u Sanski Most osnovao firmu u kojoj raste broj zaposlenih

Povratnik u Sanski Most osnovao firmu u kojoj raste broj zaposlenih

Poduzetnik Ajdin Karabeg, sa adresom stanovanja u Austriji odlučio je još 2011. godine osnovati firmu Sika limarstvo d.o.o. u svom Sanskom Mostu, sa tada samo dva uposlenika.

– Poslujemo u dva poslovna objekta, novoizgrađeni poslovni objekat je za firmu Sika limarstvo doo bila velika investicija, ali ujedno i veliko rješenje proizvodnog prostora za budućnost firme, kazao je Karabeg.

Cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu u Austriju i Njemačku. Karabeg kaže kako se, vremenom, izgradnja ovakvog proizvodnog pogona pokazala kao potreba, a želja mu je bila da to bude baš u njegovom rodnom mjestu.

U protekloj godini firma Sika limarstvo d.o.o je uspješno završila projekat certifikacije, čime posjeduje tri certifikata koji su bili neophodni za proširenje poslovne saradnje. Dodaje kako su njegova iskustva, kada je riječ o ulaganjima u BiH, veoma pozitivna i da je naišao na izuzetno dobar prijem kod javnosti i lokalnih vlasti.

Uz to, Karabeg je 2018. osnovao drugu firmu koja se bavi laserskim rezanjem. Novoosnovana firma “Ferroplast Pro d.o.o.” također se nalazi u Industrijskoj zoni bb-Šejkovača, Sanski Most. “Ferroplast Pro d.o.o.”, nije isključivo izvozno orijentisana firma, vrši usluge rezanja pretežno domaćim firmama i stanovništvu.

Inače, na području općine Sanski Most, zahvaljujući ulaganjima Sanjana koji žive i rade u inostranstvu, u proteklih godinu dana otvoreno je više od 400 radnih mjesta.


KOMENTARI