instant fap
Naslovnicainmedia danas

Pozitivna priča iz Sanskog Mosta

Pozitivna priča iz Sanskog Mosta

 

Privreda Sanskog Mosta danas se mahom oslanja na srednja i mala preduzeća koja su nosioci lokalne ekonomije , a najviše ih ima u oblasti metaloprerađivačke proizvodnje. Jedno od takvih je i Fero Plast Pro, preduzeće koje se bavi obradom i proizvodnjom metalnih proizvoda. Vlasnici ovoga preduzeća koje zapošljava devet radnika su investitori iz Austrije, a djelatnost im je vezana za obradu i sječenje metala za poslovne kooperante, ali i proizvodnju gotovih proizvoda. Preduzeće je osnovano 2018. godine i dosta uspješno radi, a više od 90 posto proizvodnog asortimana namjenjeno je evropskom tržištu, kaže Senad Begić, šef ovog poslovnog pogona.

U današnjim okolnostima veoma je važno da radnici budu zadovoljni svojim statusom i ličnim primanjima, a upravo je to slučaj u ovome sanskom preduzeću. Lični dohoci su viši od prosjeka u našoj zemlji, plate su uredne i na vrijeme, a zaposlenici zadovoljni, što sve doprinosi da ovaj mali poslovni kolektiv dobro funkcionira.

Obzirom na uslove poslovanja, vlasnici iz Austrije imaju planove da u bliskoj budućnosti prošire kapacitete ovoga preduzeća i da proizvodnju iz nekih drugih zemalja prebace u Sanski Most. U planu je proširenje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta.

Sanski Most je danas uz Bosansku Krupu lider metaloprerađivačke proizvodnje i najveći izvoznik na području Unsko sanskog kantona.

Investitori su zainteresovani za naše područje zbog blizine Evropske unije te nižih troškova proizvodnje, pa bi stvaranje još pozitivnijeg poslovnog ambijenta trebao biti imperativ za našu lokalnu zajednicu.

KOMENTARI