instant fap
NaslovnicaBiH

Pozvali SDA da se odluči

Pozvali SDA da se odluči

Predsjedništvo SDP-a BiH pozvalo je danas Stranku demokratske akcije da prestane sa političkom trgovinom vezanom za pitanje usvajanja budžeta i da glasaju za njega, jer kako poručuju iz SDP-a, to je jedini interes države i svih njenih institucija.

– Usvajanjem budžeta riješit će se pitanje popisa stanovništva, finansiranja institucija kulture, isplate penzija bivšim vojnicima, deblokiranje Agencije za prevenciju korupcije, izgradnja graničnih prelaza sa Hrvatskom, proces digitalizacije, sredstva za sport i održavanje lokalnih izbora. SDA se konačno treba opredijeliti i odlučiti da li je pozicija ili opozicija, navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Pored budžeta, na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH razgovaralo se i o aktuelnim političkim pitanjima, te o koracima koje je potrebno napraviti da bi se BiH priključila NATO-u. Predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija prenio je i utiske sa samita NATO-a u Chicagu. Konstatovano je da je BiH blizu ispunjavanja uslova iz Tallinna, a ukazano je i na važnost aktivnog učešće BiH u dosadašnjim i budućim operacijama NATO-a.

Predsjedništvo SDP-a BiH izrazilo je i podrška uključivanju zemalja regiona u euroatlantske integracije, jer je punopravno članstvo u NATO-u garancija stabilnosti ne samo za našu zemlju nego i za cijelu jugoistočnu Evropu.

(Oslobođenje.ba)