instant fap
Naslovnicainmedia danas

Pravimo lijepe priče i uspomene

Pravimo lijepe priče i uspomene

Muzički sastav NoLimitNow iz Sanskog Mosta nedavno je održao klupsku svirku na Ilidži i to unplugged

Za ovaj mini koncert tražilo se mjesto više, a publika je neumorno horski podržavala bend u repertoaru koji je sadržavao sve – od popa, rocka, preko patriotskih pjesama, do narodnih. A ove posljednje vokal benda Zlatko Zlaja Safić ne dobro, nego fenomenalno izvodi. Čak bi mu mnogi slavni narodnjaci pozavidjeli na rasponu glasa i melodičnosti.

NARODNA MUZIKA

Zanimljivo je da ovaj bend postoji još od 1999. godine, ali da se nikad nije pretjerano eksponirao jer voli da svira po klubovima i da izvodi sve žanrove muzike.

Safić kaže za Oslobođenje da su svirali od Sjevernog do Južnog pola i da su svugdje bili dobrodošli. Na Ilidži su nastupila samo dva člana i to kao unplugged formacija jer su druga dva člana, kako reče Safić, otišla u Njemačku. No, uprkos tome, njih dvojica su napravila sjajan dernek i našla put do srca publike. Istakla su da su oduševljena nastupom na Ilidži te da je publika i više nego sjajna.

– Volimo doći u Sarajevo, osjećamo se kao svoj na svome. Radimo neke lijepe priče i pravimo uspomene. Žao mi je što ovdje nismo češće, ali Sarajevo tek treba da čuje za nas, kaže on i ovaj sarajevski koncert opisuje u tri riječi fantastično, fenomenalno, predivno.

No, to nije ni čudo kad ih je publika dočekala i ispratila ovacijama, posebno kad su zapjevali pjesme legendarnih – Halida, Tome, Harisa… 

– To su naše lijepe bosanske, ali i regionalne narodne pjesme i stoga Halid, Haris i Toma moraju biti na repertoaru. Volimo da udovoljimo publici koja prepoznaje naš muzički senzibilitet, priča on.

NOVA GODINA

Na repertoaru su bile i patriotske pjesme, što je prilično neobično za klupsku svirku.

– Mi jednostavno sviramo i pjevamo ono što osjetimo i volimo, što je dio nas. Poštujemo svakoga i nismo nikakvi nacionalisti. Volimo sve građane naše domovine, stoga i pjevamo ove pjesme, objašnjava Safić koji nam otkriva da bend ovih dana nastupa u Njemačkoj, a za Novu godinu je u Sanskom Mostu.

– Čim prođu praznici, eto nas opet u Sarajevo, ističe on.

KOMENTARI