instant fap
Naslovnicainmedia danas

Predivna „Noć folklora“ u Sanskom Mostu FOTO

Predivna „Noć folklora“ u Sanskom Mostu FOTO

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Mahala“, sinoć je u Starom hotelu održana tradicionalna manifestacija „Noć folklora“.

Ovo je već peta godina kako se organizuje ovaj događaj, a prisutni su imali priliku da uživaju u izvedbi bogatih koreografija nekolicine kulurno-umjetničkih društava. Čuvari bosanskohercegovačke tradicionalne kulture, okupljeni u folklorna društva iz nekoliko gradova, predstavili su se publici u Sanskom Mostu u sklopu ovogodišnje manifestacije „Noć folklora“, koja je doživjela svoje peto izdanje.

Na početku priredbe organizatori su uputili zahvalnost svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja te su istakli kako će učiniti sve da noć folklora ubuduće postane lijepa tradicija i održava se svake godine. Prisutnima se u ime općine Sanski Most, koja je i ove godine bila generalni pokrovitelj, obratio općinski načelnik Faris Hasanbegović.

Organizatori manifestacije, i ove godine su se potrudili da posjetiocima ponude što raznovrsniji program u kojem je nastupilo nekoliko kulturno-umjetničkih društava kao i samostalnih muzičkih izvođača.

Pored domaćina, nastupili su još i kulturno-umjetnička društva „Tono Horvat“ iz Velike Kladuše,  „Naša mladost“ iz Ključa, te folklorno društvo Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz Bosanske Dubice. 

 Na kraju večeri su gostujuća kulturno-umjetnička društva  uputili zahvalnost domaćinima za gostoprimstvo, a publika je svaki njihov nastup popratila gromoglasnim aplauzom, što govori da je ovogodišnja „Noć folklora“ opravdala sva očekivanja.

KOMENTARI