instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Predsjednica Slovenije: Gaza podsjeća na užasne napade na sarajevsku pijacu Markale

Predsjednica Slovenije: Gaza podsjeća na užasne napade na sarajevsku pijacu Markale

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar izjavila je da je napad Izraela na civile koji su čekali hranu kod kamiona humanitarne pomoći u Gazi izazvao isti osjećaj kao i masakr na pijaci Markale koji se dogodio tokom rata u Bosni i Hercegovini.

– U svjetlu tragičnih događaja koji se dešavaju u Gazi, gdje je više od 100 Palestinaca ubijeno tokom isporuke humanitarne pomoći, svijet svjedoči zapanjujućem broju mrtvih koji premašuje 30.000. Ova užasna brojka služi kao podsjetnik na tešku odgovornost onih koji čine djela nasilja. Duboko je uznemirujuće gledati kako se historija ponavlja u svojim najstrašnijim oblicima – objavila je Pirc Musar na društvenoj mreži X.

– Kao mlada novinarka koja je svojevrmeno svjedočila užasima napada na sarajevsku pijacu, uspomene na ubijene i dalje proganjaju. Jučerašnji događaji u Gazi, gdje su uništeni ljudski životi, dok su čekali neophodnu humanitarnu pomoć, izazivaju sličan osjećaj šoka i tuge. Koliko još života mora biti izgubljeno dok čekaju hranu? – zapitala se predsjednica Slovenije.

KOMENTARI