instant fap
NaslovnicaSport

Predsjednik RS BiH: Žalit ćemo se na odluku EHF-a

Predsjednik RS BiH: Žalit ćemo se na odluku EHF-a

Žalit ćemo se na današnju odluku Rukometnog suda Evropske rukometne federacije (EHF) kojom su nas eliminisali i Švicarsku inaugurisali u učesnika baraža za Svjetsko prvenstvo “Danska i Njemačka 2019”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH (RS BiH).

Zahirović kaže da u EHF-u apsolutno nisu usvojili argumentaciju RS BiH, nakon žalbe koju su uložili iz RS Švicarske radi nastupa Tomislava Nuića, čije se ime nije našlo u službenom zapisniku utakmice posljednjeg kola kvalifikacija, igrane u Tuzli 13. januara ove godine, kada je BiH pobijedila 21:15 i tada rezultatski izborila plasman u doigravanje.

“Ponavljam, naravno da ćemo se žaliti, jer oni nisu naše argumente uzeli u obzir. Delegat je priznao grešku, istakao da je on kriv, ali očigledno da to nisu uzeli u obzir ili razmatrali… Žalit ćemo se i nadam se da ćemo, ipak, u drugostepenom postupku imati razloga za zadovoljstvo, odnosno da će današnja odluka postati ništavna”, istakao je Zahirović.

U obrazloženju današnje odluke Rukometni sud EHF-a naveo je da je “potpisom zapisnika s utakmice Rukometni savez BiH odgovoran za propust i radi toga utakmica se registruje u korist Švicarske, po osnovu uložene žalbe RS Švicarske”.

Gordan Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, nije imao konkretan komentar na odluku Rukometnog suda EHF-a.

KOMENTARI