instant fap

Predsjednik SBiH Sulejman Kazić razgovorao sa predstavnicima Misije OSCE-a

Predsjednik SBiH Sulejman Kazić razgovorao sa predstavnicima Misije OSCE-a

Predsjednik Općinskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sanski Most i poslanik u Skupštini USK-a, Sulejman Kazić, razgovorao je sa predstavnicima Misije OSCE-a, Petrom Korbelom, šefom Terenskog ureda u Bihaću, te Editom Ćehajić, službenicom navedene organizacije u Sanskom Mostu.

Na ovom sastanku je bilo govora o trenutnoj situaciji na području USK-a, načinu rješavanja političke krize, formiranju nove kantonalne Vlade, kao i o drugim aktuelnim pitanjima i temama koje muče sve naše građane.

Kazić je ovom prilikom istako kako Stranka za Bosnu i Hercegovinu, shodno Odluci Predsjedništva stranke, neće biti dio buduće kantonalne Vlade, ali isto tako neće biti ni kočnica za njeno formiranje, a sve u cilju prevazilaženja teškog socio-ekonomskog stanja na prostoru USK-a, te rješavanja niza nagomilanih problema, sadržanih u opravdanim zahtjevima građana, ne samo na području kantona već i cijele BiH.

1795548_615390988530002_214878813_n

Korbel je naglasio da je ovakvo stanje neodrživo, da građani ne vide perspektivu, iako Unsko-sanski kanton, kao i cijela Bosna i Hercegovina, ima izrazito velike potencijale za razvoj, koji se, nažalost, ne koriste.

Sve ono što smo govorili prije deset godina sada je izašlo na vidjelo, što su pokazale i demonstracije u prethodnih mjesec dana, naglasio je Kazić, dodajući da nam je tada i međunarodna zajednica govorila da žurimo za taj isti vremenski period.

Na kraju, Kazić je pozvao međunarodne asocijacije i njihove predstavnike da se aktivno uključe u rješavanje teškog stanja na svim nivoima vlasti, čije odlaganje svakim danom samo šteti svim građanima Bosne i Hercegovine.

Ured za odnose s javnošću
O.O. SBiH Sanski Most

KOMENTARI