instant fap
NaslovnicaSport

Predstavnici Inter Milana u posjeti FK Sarajevo

Predstavnici Inter Milana u posjeti FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo jučer je u prostorijama kluba, te u Trening centru u Butmiru ugostio predstavnike i trenere slavnog italijanskog kluba FC Inter Milan.

Predstavnici Intera Lorenzo Forneris i Davide Lubes rukovodioci su programa Inter Campus, zahvaljujući kojem Inter realizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti širom svijeta. Zajedno sa trenerima svog kluba posjetili su prostorije kluba, gdje su obavili sastanak sa predstavnicima bordo kluba, na kojem je bilo govora o budućoj saradnji, realizaciji zajedničkih projekata, te razmjeni trenerskog kadra s ciljem dodatne edukacije.

Predstavnici milanskog Intera posjetili su i Trening centar Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru, gdje su posmatrali trening juniora Akademije FK Sarajevo. Onim što su vidjeli u Butmiru su jako zadovoljni, te su istakli kvalitet terena za treniranje i prateće infrastrukture kao dobar ambijent za razvoj talentovanih mladih fudbalera.

Kontakti između FK Sarajevo i Intera su ostvari na EFDN konferencijama u Norveškoj i Francuskoj gdje je bordo klub kao jedini bosanskohercegovački predstavnik uzeo učešće, obzirom na izraženu komponentu društvene odgovornosti u poslovanju kluba.

KOMENTARI