Prelijepa Sanjanka Aida Muratović

Homeinmedia danas

Prelijepa Sanjanka Aida Muratović

Manekenka Aida Muratović pozirala za brend kupaćih kostima

Kada je riječ o ljepoticama iz naše zemlje, Aida Muratović porijeklom iz Sanskog Mosta na samom vrhu liste najljepših. Ova ljepotica rođena je u Sloveniji, a i za nje su zavidni rezultati kada je modeling u pitanju.

Na takmičenju za Miss Universe Slovenije 2009. godine odnijela je laskavu titulu prve pratilje, radila je za mnoge planetarno poznate brendove, a nedavno je radila reviju za jednu od najboljih modnih marki na svijetu Guess.

Modeling je zavoljela još kao djevojčica kada ju je majka upisala u modeling agenciju Ane Zvorc. Nakon toga ozbiljno se počinje baviti modelingom i to daleko od Slovenije, budući da je ova zemlja ima malo tržište za ovaj posao.

“Kao dijete uvijek sam pratila top modele i Irina Shayk mi je oduvijek bila uzor kada je modeling u pitanju. Imala sam tu čast upoznati je uživo u New Yorku. Osim nje Adriana Lima mi jedan od top deset modela, zato što je jako pristojna osoba i nevjerovatno izgleda za svoje godine. Divno mi je vidjeti da žena koja ima porodicu i djecu, još uvijek pazi na sebe, da je neovisna i da sve može sama”, rekla je na početku našeg razgovora Aida Muratović.

Negativna iskustva modelinga

Kao i svaki drugi posao i u modelingu možete naići na negativna iskustva koja nisu zaobišla ni Aidu koja je zbog bavljenja ovim poslom nailazila na niz neprijatnosti. U ovom poslu Aida kaže da morate biti spremni na sve, ali prije svega trebate da mislite na sebe i svoje zdravlje. Agenti su joj na početku karijere često govorili da mora da smrša iako je imala idealnu kilažu.

Vremenom je kaže naučila da je najbitnije da zavolite samog sebe jer će uvijek neko imati primjedbu na vaš izgled, te da sve djevojke koje se žele baviti ovim poslom moraju biti psihički stabilne ličnosti.

“Nema tog novca zbog kojeg bih mučila svoje tijelo. Kada sam bila u Milanu jako im se svidjelo moje lice, željeli su da radim za njih, no zahtjevali su od nje da smrša još pet kilograma. Tada sam imala samo 50 kg, zamislite me samo s još pet kilograma manje. I odbila sam ponudu. Modeling je divan posao , zahvaljujući njemu jako puno sam putovala, ali isto tako sam upoznala jako mnogo djevojka koje se nisu dovoljno pazile i koje su zbog ovog posla pale u depresiju, zato što nisu jele (htjele su na brz način da smršaju), počele su da piju, počele da puše cigarete da bi imale manji apetit, a naposljetku bi počele koristiti i droge. Za ovaj posao morate biti psihički jaki ili će vas put odvesti na drugu stranu”, kazala je Muratović i dodala kako je sve to do odgoja.

“Zahvalna sam svojim roditeljima što su bili ipak malo strožji, kad sam još bila klinkai što sam na kraju ostala zdravog razuma. Roditelji su imali jako puno povjerenja u mene. Vjerovali su da ih neću razočarati ako me puste u inostranstvo samu. Bilo je teško ali se na kraju isplatilo”, rekla je Muratović.

Vjerujte u svoje snove

Otkako je u svijetu modelinga Aida je redala samo uspjeh za uspjehom, a nedavno je radila reviju za jednu od najboljih modnih marki na svijetu Guess. Aida kaže kako joj je ovo do sada bilo najljepše poslovno iskustvo.

“Oduvijek sam imala želju da radim reviju za Guess. Kažu da ono što čvrsto želiš da ti se mora ostvariti, samo morate vjerovati u sebe jer ako ne vjerujete u sebe neće niko drugi. Agencija me je pozvala, prijavila sam se na kasting i od tri stotine djevojaka ja sam bila među 15 onih koje su izabrali”, kazala je Aida Muratović koja svoju budućnost kada je karijera modela u pitanju vidi u dalekoj Americi.

Osim što se mavi modelingom duži niz godina ova lijepa Sanjanka radi i kao personalna trenerica u teretani.

“Super se osjećam kada mogu da pomognem ljudima da se zdravo hrane, kada ih motiviram i kažem da je sve moguće samo ako su uporni i istrajni da postignu cilj. Svojim klijentima uvijek kažem da je 90 posto uspjeha na njima i da su oni ti koji moraju dati sve da sebe da postignu rezultat”, kazala je Muratović.

Savjeznik njenoj ljepoti je vjeruje kokosovo ulje koje svakodnevno koristi, a da bi ostala u formi Aida jako puno vježba, ali se ne zamara ako pojede cijelu čokoladu zato što sljedeći dan u teretani ostane pola sata duže.

“Volim kokosovo ulje i zato ga koristim za bukvalno sve. Od njege kose, noktiju, kože tijela i lica. Također ga koristim i u kuhinji. Također, treniram tri puta sedmično. Volim i boks i njemu posvećujem jako puno vremena jer je baš dobar cardio trening. Ponekad radim i jogu zato što me umiruje. prije sam bila opterećena slatkišima, a sada sam to smanjila. Probajte izdržati 21 dan bez slatkog i više nikada nećete poželjeti da posegnete za njim”, rekla je Aida Muratović na kraju našeg razgovora i posavjetovala sve djevojke da bar jednom mjesečno sebi obezbjede tretman čišćenja lica i relaks masažu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0