instant fap
NaslovnicaBiH

Premijer USK-a Husein Rošić: Neka Mektić otvori migracioni centar u Prnjavoru

Premijer USK-a Husein Rošić: Neka Mektić otvori migracioni centar u Prnjavoru

Nije zadatak ministra sigurnosti da zabavlja narod na konferencijama za medije, priča viceve i proziva opoziciju u RS-u. Svako voli biti popularan, ali ako Dragan Mektić želi biti stand up komičar onda neka se time bavi na vlastiti račun, a ne na račun građana ove zemlje. Ne plaćamo ga da nas uveseljava, već da rješava velike sigurnosne izazove. Pogotovo u ovom periodu kada se BiH suočava sa migracionom krizom.

Ono što mi tražimo od državnih organa je da rade svoj posao. Dragan Mektić nije federalni, nego državni ministar sigurnosti. Ne razumijem zašto uporno tvrdi da migracione centre treba otvoriti na području Federacije BiH. Zašto ne otvoriti migracioni centar u Prnjavoru. Ja sam spreman iz kantonalnog budžeta da platim autobuse, pa da u Prnjavor odvezemo sve one migrante koji ga očito ne zanimaju. Budući da ne želi rješiti problem na prostoru USK, možda će htjeti da ga riješi u svom rodnom gradu.

Što se tiče USK ja ne planiram ni sjediti ni plakati ni jadikovati. Rješenje nisu nikakvi protesti. Građani da žele proteste izašli bi na ulice. Oni su 2016. dali pojedincima mandat da ih predstavljaju i zastupaju njihove interese, između ostalog i prema višim nivoima vlasti. Ako nisu sposobni da rade posao za koji su izabrani, onda im preporučujem da podnesu ostavke.

Ja sam također razočaran ponašanjem nadležnih državnih institucija. Prošle sedmice sam ponovno bio u Sarajevu, ali nažalost mi opet čekamo. Ja sam spreman da izađemo van okvira naših nadležnosti. Europska unija ne želi izbjegličke kampove u blizini granice. U redu. Imamo odgovarajuće prostore i istočno od Bihaća. Možemo ih opremiti za privremeni smještaj migranata. Za tri mjeseca su izbori, nakon kojih će biti izabran novi ministar sigurnosti za kojeg se nadamo da će imati više želje da radi svoj posao.

 

KOMENTARI