Preminuo Massimo Savić

HomeVijestiRegion

Preminuo Massimo Savić

Vlasnik kompanije u Zagrebu uveo radnu sedmicu od četiri dana, a plaće ostale iste

Massimo Savić (60) preminuo je u Zagrebu, a tužu vijest potvrdili su iz Aquarius Recordsa.

Od Massima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kći Mirna.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, stoji u njihovoj objavi.

Massimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu gdje je i započeo svoju glazbenu karijeru. Godine 1983., kao vođa legendarne new wave / synth-pop grupe Dorian Gray izdaje prvi album – Sjaj u tami, te dvije godine kasnije drugi album Za tvoje oči.

Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe Walker Brothers The sun ain't gonna shine anymore, ali i upečatljivom glasu Massima Savića.

Bend se raspao 1986. zbog novčanih problema. Nakon razlaza grupe započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji s Zrinkom Tutićem. Slijedi zaokret u karijeri i art pop i rock projekti poput albuma na engleskom jeziku Elements ili vokal u grupi Metal Guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma u suradnji s Tutićem – Benzina 1995. godine. Upravo u vrijeme zenita hrvatske “dance” glazbe otpjevao je jedan od najduhovitijih hitova Benzina, a da nije iznevjerio fanove, već je u isto vrijeme dobio i nove.

Nakon pet godina stanke, izvanredni pjevač koji je nebrojeno puta zadužio hrvatsku glazbenu scenu, objavljuje novi album jednostavna naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock muzike.

Nakon više nominacija, godine 2004. napokon dobiva diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe. Uspjeh je ponovio i sljedeće dvije godine.

2019. godina bila je veoma značajna za Massima, odlučio je proslaviti 15. godišnjicu od izlaska prvog albuma Vještina iz 2004. godine. Proslavio je to s turnejom koncerata pod nazivom Vještina Boutique zbog toga što su se koncerti održavali u kazališnim dvoranama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0