instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Pri kraju radovi na mostu prema Vršu

Pri kraju radovi na mostu prema Vršu

Privode se kraju radovi na izgradnji novog mosta prema selu Vrše.

Radi se o projektu vrijednom 54 hiljade maraka, a njegovom izgradnjom mještani Vrša dobiće modernu i čvrstu saobraćajnu komunikaciju s ostatkom svijeta. Ovaj projekat se finansira sredstvima iz FERP programa koji je namjenjen sanaciji i rekonstrukciji infrastrukturnih objekata uništenih ili oštećenih tokom majskih poplava koje su pogodile Sanski Most 2014. godine.

Podsjećamo, zahvaljujući aktivizmu općinskih vlasti, kroz ovaj projekat su u Sanski Most uložena višemilionska sredstva tokom protekle dvije godine. Raniji most je oštećen tokom poplava koje su pogodile Sanski Most prije četiri godine, te se iskazala neophodnost izgradnje novog objekta. Novi most je širok sedam metara, s dvije kolovozne trake i trotoarima. Očekuje se da se svi građevinski radovi okončaju u narednih nekoliko dana i most pusti u upotrebu. Radove je obišao poslanik u Parlamentu FBiH, Asim Kamber, istakavši kako je mještanima Vrša obnova mosta obećana tokom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića i obećanje je ispunjeno. „Istina je da sam tokom boravka našeg predsjednika, gospodina Izetbegovića, Vršanima obećao da ćemo uraditi ovaj most. Moram istaći kako nisam bio baš sasvim siguran da ćemo sve to uspjeti osigurati u prošloj godini, međutim, veoma brzo smo uspjeli osigurati sredstva za ovaj projekat s federalnog nivoa. Mi smo nakon toga raspisali javni poziv za izvođenje radova, ali zima je spriječila da se most završi, ali evo, nije kasno ni sada da se sve privede kraju.

Ovaj most je važan iz dva razloga, prvo što on građane Sanskog Mosta spaja s jednim od najatraktivnijih izletišta, a treba istaći kako se duž ove putne komunikacije pojavio interes investitora, da već imamo firmu „Delta“, tako da je i taj privredni zamah razlog realizacije ovog projekta. Mi ćemo u narednom periodu pokušati iznaći sredstva da se čitava ova putna komunikacija, sve do Husimovaca, prekrije asvaltnim zastorom.“, istakao je Kamber. Istovremeno, on je najavio i realizaciju niza drugih infrastrukturnih projekata u narednom periodu. „Kreću radovi presvlačenja puta prema Starom Majdanu, što sam također obećao Majdancima na protekloj „Hašlamskoj nedjelji“, raspisan je javni poziv za radove na putu od Sasine prema Banjaluci, osigurali smo dio sredstava i očekujemo da obezbjedimo još veći iznos ove godine za taj projekat, uskoro će izvođač započeti radove na zaobilaznici od kružnog toka u Pobriježju do žutog mosta na Sani, okončani su radovi u Lušci Palanci i taj projekat ćemo u petak predati našim mještanima.

Za izgradnju kanalizacionog sistema u Zdeni osigurali smo dio novca i nastojaćemo da obezbjedimo što više sredstava kako bi i ti projekti krenuli, također, bitno je istaći i projekte u Šehovcima i Demiševcima. U svakom slučaju do kraja ovog mjeseca očekujemo realizaciju šest projekata, a u narednom započeće realizacija još deset.“, istakao je Kamber.

KOMENTARI