Priča o sanskim dječacima/ Šampioni iz Rovereta

Homeinmedia danasUncategorized

Priča o sanskim dječacima/ Šampioni iz Rovereta

Pobjeda Podgrmeča u Cazinu

Priča o sanskim dječacima

Petak. Za nekog sasvim običan dan. Za nekog, najvažniji dan u godini. Omladinske ekipe starog sanskog diva „Podgrmeča“ i ove godine su dobili pozivnicu zbog koje je vrijedilo truditi se, trenirati, vježbati bez obzira na vremenske prilike i neprilike, prihvatati poraze i slaviti pobjede. Putujemo u naš Rovereto, na turnir na kojem smo već poznati kao ona ekipa koja igra „fair-play“, kao ona ekipa koja se raduje bez suzdržavanja i pobjeđuje bez milosti. Omladinci NK „Podgrmeč“, sanski šampioni iz Rovereta. Ovo je priča o našim dječacima.

Već 11.  godinu za redom, Uprava NK „Podgrmeč“ dobiva pozivnicu za učešće na Turniru mira ili „Citta dela Pace“. Treneru omladinskih selekcija, Velidu Kuželju, ovaj turnir je prilika da pokaže svojim europskim kolegama koliko je vrijedno, predano i odlučno radio sa svojim malenim velikim šampionima. Dosad su pehare podizali nekoliko puta. Prošle godine podigli su pehar za fantastično drugo mjesto. Podigli su ga i ovog puta. Četvrto mjesto od 30 učesnika, četvrti među najboljima od najboljih, pripalo je izabranicima našeg Vele, trenera koji je sanskim dječacima nekada najstrožiji kritičar, a nekada najbolji prijatelj – zavisi šta im kada treba da bi uvijek bili onakvi kakvima ih on zna – najbolji.

Igrali su sanski dječaci ove godine s ekipom Lizzana. I pobijedili ih s 2:0. Pobijedili su i ekipu Vallagarina, s čak 10:0. Igrali su neriješeno  s ekipom S. Giorgio i to 1:1. U vrlo teškoj, iscrpljujućoj utakmici naši dječaci su pobijedili ekipu Milana i to 3:2, plasiravši se tako u polufinale turnira.

U polufinalu su igrali neriješeno s dječacima iz Španije (ekipa Castellbele), a pobijeđeni su od dječaka iz Italije (ekipa Nogerede). Oprostili su im bolje uslove treninga, bolju opremljenost, kvalitetnije lopte. Naši dječaci su se igrali, pobjeđivali, gubili, borili se. Onako kako su ih učili, i naučili, njihovi treneri. Spremni da izgube, odlučni da pobijede, svome gradu vratili su se kasno jučer. Na licima ponos, na prvom sjedištu smješten pehar, još jedan za njihovu bogatu kolekciju.

Trenera Velida Kuželja već danas smo zatekli na radnom mjestu, spremnog da svoje učenike pripremi najbolje što može za predstojeća školska takmičenja. O nastupu u Roveretu, Kuželj je izjavio: „Prezadovoljan sam odnosom i ponašanjem mojih dječaka. Na terenu su bili kao jedan, a van terena neprimjetni, poslušni i odgovorni. Prezadovoljan sam što su uspjeli da shvate koliko smo veliki kada se držimo zajedno i kada nastupamo kao jedno.“

Na pitanje o planovima za dalji rad njegovih zlatnih dječaka, Kuželj tvrdi da će biti još bolji. „Naš grad i našu državu ćemo prezentirati još bolje jer znamo da smo mi najbolji ambasadori našeg Sanskog Mosta i ponosno smo što imamo toliko odgovornu i časnu ulogu.“

Iako trener nije želio izdvojiti jednog najboljeg igrača, insistirajući da je ponosan na cijelu ekipu i da su svi bili najbolji što mogu biti, uspjeli smo saznati kakve su pozicije igrali naši zlatni sanski dječaci, generacija kojom će se Podgrmeč još dugo, dugo ponositi.

Najbolji strijelci bili su Tarik Cerić i Džan Sadiković. Tarik Cerić se posebno izdvojio u svim utakmicama kao lider ekipe i nosilac tima. Džan Sadiković je svojim bravuroznim reakcijama postizao golove. Neprolazna odbrana bila je uz Hamzu Saleševića, Danisa Selmana, Mehmeda Mešu Saleševića i Tarika Handanagića te pored brzonogih krilnih napadača Tarika Jakupovića i Haruna Mahmutovića te centralnim veznim Amirom Crnkićem , koji su iznijeli najveći teret svih utakmica i prezentirali naš klub u najboljem svjetlu. Dječaci koji su svojim ulaskom u igru zamjenjivali pomenute igrače nisu pokazali ništa manju spremnost, borbenost i kvalitet u igri. Sjajan nastup u Roveretu imali su još i: Sinan Ćehić, Mirza Hodžić, Tarik Terzić, Sead Fikić, Rijad Rekić, Ahmed Rekić, Adin Ključanin, Dino Sinanović, Tarik Sinanović, Elvin Jakupović, Adnan Turan i Edvin Ćatić.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0