instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Pridružite se, budite dio ovog hajra..

Pridružite se, budite dio ovog hajra..

》Majka koja živi sa nezaposlenim sinom i koja je teški bubrezni bolesnik kojo 3x sedmično ide na hemodijalizu… 
》 Porodica (dvojica neoženjene i nezaposlene braće) koja živi samo od prodaje mlijeka. Podigli su kredit u jednoj mikrokreditnoj organizaciji da kupe kravu. Nedugo nakon toga, krava im je uginula, a obaveza kredita ostala…
》 Porodica u kojoj niko nije zaposlen ostala je bez struje, jer nisu bili u stanju platiti račun/dūg u iznosu od preko 500 KM…
》Porodica u kojoj je nezaposleni demobolisani borac ne traži mnogo – samo hranu, jer je zima “pokazala zube”…

Putem naših imama i mutevelija samo u protekloj sedmici saznali smo za teško stanje gore spomenutih porodica po našim džematima. 
Majci koja ide na dijalizu smo isplatili novac potreban da kupi nužne lijekove (100 KM), sa džematom smo se uključili u akciju pomoći kupovine druge krave dvojici braće (200 KM), sa drugim džematom smo se, također ravnomjerno pridružili u akciji otplate dūga za struju i osiguranju prehrambenog paketa (290 KM), porodici demobilisanog borca do džume će biti uručen paket sa životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama…

* I da, ništa od ovoga nismo slikali, niti smo planirali objaviti. Uradili smo to tek da podsjetimo da činimo dobro u granicama mogućnosti, a zahvaljujući brojnim dobročiniteljima, kao i zajedničkom učešću svih naših džemata na sergiji za socijalni fond “Berićet” našeg Medžlisa.

U njemu svoj hakk/pravo imaju svi oni koji su istinski potrebni podrške i pomoći.
Oni drugi, kojima je lakše pružiti ruku i tražiti, nego zavrnuti rukave i zaraditi, u njemu nemaju svoj hakk, osim kada (nas) uspiju prevariti.

** Ovo su aktivnosti u samo prošloj sedmici, u prošloj godini smo za ovakve i slične aktivnosti putem našeg socijalnog fonda “Berićet” izdvojili 61.645,oo KM, računajući one koje smo vodili da svoju donaciju uruče direktno potrebnima, taj iznos je preko 71.000 KM.

*** POZIVAMO svakog od donatora koji žele imati uvid u detaljan izvještaj o godišnjim socijalnim i humanitarnim aktivnostima Medžlisa, da nam se jave i isti će im biti uredno dostavljeni: 
+387(0)37/686/043 ili na mail: 
[email protected]

PRIDRUŽITE SE, BUDITE DIO OVOG HAJRA…

KOMENTARI