Pripreme za asfaltiranje lokalnog puta kroz Trnovu

Homeinmedia danas

Pripreme za asfaltiranje lokalnog puta kroz Trnovu

SDA u Pobriježju

U mjesnoj zajednici Trnova započeli su pripremni radovi na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi kroz ovo mjesto.

Inače, riječ je o trasi nekadašnje stare pruge koja Trnovu spaja s obližnjim Usorcima i susjednom prijedorskom opštinom, i na kojoj će uskoro biti položen novi asfaltni sloj. Općina Sanski Most u saradnji sa mještanima sela Trnova nastavlja s realizacijom projekata koji imaju za cilj uređenje putne infrastrukture i stvaranje boljih životnih uslova na ovom području.

Posljednji projekt koji je u toku odnosi se na asfaltiranje dionice lokalnog puta, odnosno trase nekadašnje stare pruge koja prolazi ovim mjestom. Trenutno na ovom lokalitetu građevinske mašine obavljaju radove na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intezivnije aktivnosti na realizaciji započetih radova.

U pitanju je još jedan infrastrukturni projekt koji se realizuje u skladu s planom rada Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu za ovu godinu, a njegovu realizaciju zajedno finansiraju općina i mještani ovog naseljenog mjesta, u jednakom omjeru 50% sredstava općina, a presotalih 50 posto mještani.

Radovi podrazumijevaju asfaltiranje puta u dužini od 1 300 metara, a vrijednost radova je oko 160. 000 konvertibilnih maraka. Inače, na području sela Trnova u značajnoj mjeri je poboljšana putna infrastruktura, obzirom da je u posljednjih nekoliko godina rekonstruisano i asfaltirano nekoliko kilometara lokalnih puteva.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0