instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Pritvor vozaču autobusa iz BiH: Sumnjiči se da je skrivio nesreću u kojoj je poginula putnica

Pritvor vozaču autobusa iz BiH: Sumnjiči se da je skrivio nesreću u kojoj je poginula putnica

Zbog opasnosti od bijega jednomjesečni istražni zatvor određen je 52-godišnjem državljaninu BiH koji je prošloga petka, prebrzo vozeći autobus njemačkih registracija, na autocesti kod Dugog Sela udario u automobil, u kojemu je poginula 73-godišnja putnica, a teže povrijeđena vozačica.

Zagrebačko Općinsko krivično državno odvjetništvo u utorak je objavilo kako je ispitalo 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju, kojim je prouzročio smrt jedne i tešku povredu druge osobe.

Nakon ispitivanja, tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu, osumnjičivši ga da je, “olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći”, uslijed neprilagođene brzine autobusom naletio na teretno vozilo Volkswagen Caddy, koji je prolazio istom saobraćajnom trakom i u istom smjeru, prenosi Hina.

Prilikom naleta osumnjičeni je autobusom nastavio potiskivati udareno vozilo prema unaprijed, a koje je zatim podletjelo pod teretno vozilo ispred njega.

U nesreći je poginula 73-godišnja putnica, a teško povrijeđena 44-godišnja vozačica Caddyja.

Zagrebačko tužilaštvo je sudiji istrage Županijskog suda predložilo da se 52-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te od ponavljanja krivičnog djela, što je i prihvaćeno po obje predložene osnove.

KOMENTARI