instant fap
NaslovnicaUncategorized

Proizvodi “Agrisana” u trgovačkim centrima

Proizvodi “Agrisana” u trgovačkim centrima

U Zemljoradničkoj zadrugi „Agrisan“ tokom ove godine planiraju načiniti značajan iskorak proširenjem svojih proizvodnih aktivnosti.

Okončali su instaliranje novog plastenika koji je najsavremeniji na području Unsko sanskog kantona, a proizvedeno je 60 hiljada komada rasada za sopstvene potrebe i tržište. Podsjećamo da je „Agrisan“ jedini certificirani proizvođač rasada za tržište, a tokom protekle godine nabavljena je i najsavremenija mašina za proizvodnju rasada.

Prema riječima direktora zadruge, Senada Hadžibajramovića, u ovoj godini planiraju značajno povećanje obima proizvodnje, a već je započela berba paprika i krastavaca. On ističe kako se u plastenicima primjenjuje proizvodnja koja je lišena upotrebe hemijskih sredstava, tako da se radi o prirodnim i zdravim proizvodima.

Zahvaljujući sklopljenim aranžmanima, povrće iz „Agrisana“ sada se može pronaći i na policama trgovačkih centara u Sanskom Mostu pod etiketom „domaći proizvodi“. Zemljoradnička zadruga „Agrisan“ je inače, kada je riječ o plasteničkoj proizvodnji, vodeća na području Unsko sanskog kantona, a trenutna proizvodnja se odvija na oko tri hiljade kvadratnih metara zatvorenog prostora.

U okviru Zemljoradničke zadruge „Agrisan“ zaposleno je sedam radnika koji imaju redovne lične dohotke i ostale prinadležnosti, što je danas rijetkost u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Također, sa zadrugom sarađuje i oko dvije stotine kooperanata.

Ova zadruga je vlasnik certifikata o uspješnoj implementaciji međunarodnog standarda «GLOBALGAP»

.Međunarodni standard «GLOBALGAP» podrazumijeva potpunu kontrolu proizvodnje od njive do trpeze i garantuje potpunu zdravstvenu ispravnost poljoprivrednih proizvoda koji su certificirani. Na ovaj način proizvodi Agrisana koji su veoma dobro prihvaćeni na domaćem tržištu mogu se plasirati širom Evrope.

KOMENTARI