instant fap
NaslovnicaUncategorized

Project Azzam: Najveća jahta na svijetu duga je 180 metara i vrijedi 400 miliona funti!

Project Azzam: Najveća jahta na svijetu duga je 180 metara i vrijedi 400 miliona funti!

Poznata samo kao Project Azzam, 400 miliona funti vrijedna i još nedovršena mega-jahta duga je 180 metara, što je za 17,5 metara duže od jahte Eclipse koju u vlasništvu ima prvi čovjek Chelseaja

Nakon ovoga slobodno se može reći da će Roman Abramovič uskoro izgubiti titulu vlasnika najveće privatne jahte. Ova mega-jahta uslikana je dok je napuštala 170 metarski dok u Njemačkoj jer je prevelika!

Ko je vlasnik?

Poznata samo kao Project Azzam, 400 miliona funti vrijedna i još nedovršena mega-jahta duga je 180 metara, što je za 17,5 metara duže od plovila pod nazivom Eclipse kojeg u vlasništvu ima prvi čovjek engleskog Chelseaja, Rus Roman Abramovič, prenosi Daily Mail.

Podsjećanja radi, Eclipse ima dva bazena, dva mjesta za slijetanje helikoptera, teretanu, frizerski salon, plesni podij, podmornicu…

Iako se još ne zna stvarni vlasnik, šuška se da ju je naručila Saudijska kraljevska porodica.

“Fotograf koji ju je uslikao bio je očaran njenom veličinom”, kazao je Peter Seyfferth sa portala TheYachtPhoto.com.

“Još je rano govoriti, ali mislim da će biti vrlo elegantna i ljepša od Eclipse. Izgleda da je u nju ugrađen poseban pogonski sistem koji bi je trebao činiti najbržom jahtom trenutno u svijetu. Dužinom će biti veća i od nekih brodova”, dodao je Seyfferth.

Milion litara goriva

Inače, službeni podaci o ovakvim tipovima superbrodova drže se u tajnosti zbog ugovora između proizvođača i vlasnika. No, onaj ko je bude želio imati morat će iskeširati oko 400 miliona funti. A to je tek početak, jer na ovakve “igračke” odlaze astronomski troškovi održavanja.

Vjerovali ili ne, u spremnik će moći da stane milion litara goriva, uz dodatak da će vlasnik tokom cijele godine morati plaćati 50 naboljih ljudi u svom poslu koji će održavati brod u pogonu.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nX5w6_YEUMc