instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Pronađen automobil i automatske puške korištene u ubistvu Krunića i Pavlovića

Pronađen automobil i automatske puške korištene u ubistvu Krunića i Pavlovića

Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima u općini Laktaši, izjavila je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović.

Ona je navela da je oružje pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim satima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a RS-a u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

– U toku istrage policija je otkrila i da je osoba čiji su inicijali B. Đ, za kojim je raspisana potjernica, pobjegla vozilom “golf 7” bijele boje registarske oznake 003-K-770. Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedeno vozilo da pozovu telefonski broj 122 ili da jave najbližoj policijskoj stanici – naglasila je Miljanović.

Također, u naselju Zalužani kod Banje Luke policija je pronašla vozilo “opel corsa” crvene boje za koju se pretpostavlja da je koristio Željko Kovačević prilikom ubistva.

Miljanović je navela da je policija na mjestu događaja i vrši uviđaj.

Pripadnici MUP-a RS-a uhapsili su  Emilija Baldu  koji se sumnjiči za krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića u Glamočanima.

U bjekstvu je Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica.Izvor:   Faktor

KOMENTARI