instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Prva pobjeda sanskih rukometaša

Prva pobjeda sanskih rukometaša

Proteklog vikenda odigrano je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva Prve rukometne lige FBiH grupa sjever. Rukometaši „Sane 7“ iz Sanskog Mosta posljednju jesenju utakmicu pred svojom vjernom publikom okončali su pobjedom.

Sanjani su u subotu u Gradskoj dvorani sa pet golova razlike porazili solidbnu ekipa „Rudara“ iz Banovića, a krajnji rezultat je glasio 24:19. Tako su sanski rukometaši sa samo jednom pobjedom i čak sedam poraza prvi dio sezone završili na pretposljenjem mjestu sa tri osvojena boda. Mada će mnogi ovaj plasman ocjeniti i katastrofalnim, ipak postoji opravdanje za lošu sezonu. Naime, „Sana 7“ je ovogodišnji početak takmičenja dočekala sa podmlađenim sastavom jer je klub napustilo nekoliko starijih prvotimaca, a boje kluba većinom su branili igrači iz omladinskog pogona, juniori pa čak i kadeti.

Treba istaći, da je „Sana 7“ zbog povreda igrača, ali i njihovih privatnih obaveza u velikom broju gostujućih utakmica morala nastupiti bez nekoliko standardnih prvotimaca, tako da su šansu da osjete takmičarska iskušenja dobijali skoro golobradi mladići. To se svakako odrazilo na plasman u prvom dijelu šampionata. Za Upravu kluba rezultati su bili u drugom planu, a cilj je bio da se mladi igrači što više takmiče kako bi se dobila jedna kvalitetna generacija koja će dostojanstveno predstavljati svoj grad.

Bez obzra na plasman u prvom dijelu šampionatam igrači „Sane 7“ zaslužuju čestitke za ono što su u velikom broju utakmica pružili svojim vjernim navijačima. Od ove generacije se veći rezultati očekuju tek u narednim sezonama. Na kraju treba uputiti čestitke i navijačima i simpatizerima Rukometnog kluba „Sana 7“ koji su cijeli tok prvenstva, bez obzira na rezultate i ponekad izuzetno hladnoj dvorani, ipak u velikom broju pratili utakmice i sa tribina davali podršku sanskim rukometašima.

KOMENTARI