instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Prvi rezultati kontrola na granicama:Slovenija zabranila ulazak za 20 lica, evo o kome se radi

Prvi rezultati kontrola na granicama:Slovenija zabranila ulazak za 20 lica, evo o kome se radi

Slovenija je nakon ponovnog uvođenja kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom od subote onemogućila ulazak u Sloveniju za 20 osoba, rekli su u nedjelju ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar i glavni direktor policije Senad Jušić prilikom posjete graničnom prijelazu Obrežje. Poklukar očekuje da će se nadzor morati produžiti.

On je rekao da policija na granici provodi selektivnu kontrolu, “ali njihov rad je učinkovit”. Dodao je da su otkrili krijumčara na graničnom prijelazu na području Policijske uprave Novo mesto. Ljudi koji žive s obje strane granice ne osjećaju veće posljedice kontrole, dodao je. Ministar je nagovijestio da će se mjera, koja je uvedena u subotu na deset dana, morati produljiti zbog terorističkih prijetnji, prenose mediji

“Sukob na Bliskom istoku je nepredvidiv, ne znamo kako će se razvijati. I zbog toga smo još oprezniji. Vjerujem da su te mjere ispravne, a prije svega proporcionalne”, istaknuo je. U narednim danima očekuje intenzivnu međunarodnu saradnju

Jušić je pojasnio da je glavni fokus slovenske policije na granici s Hrvatskom i Mađarskom prevencija terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, uz osiguravanje protočnosti prometa i olakšavanje života ljudima u pograničnom području.

Kako je naveo, od subote je slovenska policija zabranila ulazak u Sloveniju za 20 osoba. “Riječ je o državljanima trećih zemalja koji nisu ispunili uslove”, dodao je.

KOMENTARI