instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

RADONČIĆ PREDLOŽIO, IZETBEGOVIĆ PRIHVATIO: Ovo su ministri SBB-a u federalnoj Vladi!

RADONČIĆ PREDLOŽIO, IZETBEGOVIĆ PRIHVATIO: Ovo su ministri SBB-a u federalnoj Vladi!

Radončić i Izetbegović održali su sinoć sastanak u Sarajevu na kojem se razgovaralo o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH i SBB-ovim ministrima.

Osim lidera SBB-a i SDA, na sastanku su prisustvovali premijer Vlade FBiH Fadil Novalić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

“Učesnike sastanka upoznao sam s četiri kandidata za ministarska mjesta u Vladi FBiH i radi se o relevantnim ličnostima i relativno mladim ljudima, koji mogu participirati u radu Vlade FBiH i pomoći premijeru Novaliću i Vladi da postignu još bolje rezultate”, kazao je Radončić nakon sastanka.

Među četiri SBB-ova ministra u Vladi FBiH naći će se i jedna ministrica, Edita Đapo. U prošlom sazivu Vijeća ministara Đapo je bila zamjenik ministra finansija i trezora a u Vladi premijera Fadila Novalića najvjerovatnije će preuzeti resor prostornog uređenja i turizma.

Jedan od ministara najvjerovatnije će biti i Travničanin Zlatan Vujanović koji je završio Elektrotehnički fakultet u Zagrebu, a trebao bi preuzet resor trgovine.

Nermin Džindić, bivši direkor sarajevskih firmi “Cimos” i “Pretis”, novi je  ministar industrije, energije i rudarstva, a Vesko Drljača predvodit će Ministarstvo rada i socijalne politike. Drljača je inače aktuelni sekretar Agencije za promociju stranih investicija – FIPA.

KOMENTARI