instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Radovi na izgradnji kružnog toka

Radovi na izgradnji kružnog toka

I pored vanredne situacije koja vlada u cijeloj državi, te restriktivnih mjera i minimalnog procesa rada koji se organizuje u brojnim preduzećima, na infrastrukturnim projektima koji započeli u našem gradu nema zastoja. Aktuelni su radovi na rekonstrukciji Bulevara 7. korpusa, gdje su već vidljive prve konture budućeg kružnog toka.

Radovi na izgradnji kružnog toka na Bulevaru 7. korpusa odvijaju se planiranom dinamikom. Ovo je nastavak započetih radova kojim je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice koja prolazi ovim dijelom grada, i na kojoj su u proteklom periodu urađeni značajni infrastrukturni zahvati.

Trenutnim radovima predviđeno je da se na mjestu nekadašnje raskrsnice izgradi kružni tok, koji će u velikoj mjeri dodatno regulisati i olakšati promet vozila.

Inače, radi se o jednoj od frekventnijih raskrsnica u gradu, koja je spojena sa naseljem 17. Viteške krajiške brigade i naseljem Alagića polje, te će novi kružni tok svakako poboljšati funkcionisanje saobraćaja, i pružiti dodatnu sigurnost za sve učesnike u saobraćaju.Pored izgradnje kružnog toka, radovima je predviđeno i uređenje trotoarskih površina, postavljanje nove LED rasvjete, ali i nastavak asfaltiranja saobraćajnice za dodatnih 100 metara.

Cjelokupni projekt implementira Direkcija za ceste Unsko-sanskog kantona, ukupna vrijednost investicije iznosi 450. 000 konvertibilnih maraka. I pored svakodnevnih radova, promet se na ovom lokalitetu trenutno odvija bez većih zastoja. 

KOMENTARI