instant fap
Naslovnicainmedia danas

Radovi u Zdeni: Nakon kanalizacije slijedi asfaltiranje

Radovi u Zdeni: Nakon kanalizacije slijedi asfaltiranje

Izgradnja kanalizacionog sistema u Prvomajskoj ulici, u naselju Zdena, odvija se planiranom dinamikom, a tome su doprinijele i vremenske prilike koje su poslužile izvođače.

Ukoliko vrijeme i dalje bude ovakvo, posao bi mogao biti okončan u roku od mjesec dana, potvrdili su nadležni za RTV “Sana”.

Glavni kolektorski vod se gradi u dijelu Prvomajske ulice, od raksrnice na „nuli“ sve do vrela rijeke Zdene, a planiraju se uraditi i pristupni šahtovi. Radove izvodi sanska firma „Divel“, a ukupna dužina trase iznosi 1150 metara, a za ovaj projekat osigurana su sredstva u visini od 535 hiljada maraka.

Neophodna sredstva po principu pola-pola osigurali su UNDP i Općina Sanski Most. Realizacijom ovog projekta trebao bi biti riješen problem odvodnje otpadnih voda u naselju Zdena. Radi se o veoma značajnom projektu koji ima svoju ekološku dimenziju, obzirom da veći dio domaćinstava u ovome dijelu Sanskog Mosta otpadne vode ispušte u samu rijeku Zdenu.

Nakon okončanja izgradnje kanalizacije planirano je asfaltiranje i uređenje Prvomajske ulice, a podsjećamo da je u ovoj ulici prije izvjesnog vremena okončana prva faza izgradnja kanalizacione trase od raskrsnice s magistralnim putem M-15 do nule.

Očekuje se da ova dionica uskoro bude asfaltirana. Zbog aktuelnih radova u ovome dijelu naselja Zdena, vozačima se preporučuje da po mogućnosti koriste zaobilazne puteve.

KOMENTARI