instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Raspisan javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika

Raspisan javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika

U okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima” Općine Sanski Most u 2021. godini, raspisan je javni poziv za dodjelu plastenika s dodatnom opremom, putem sufinanciranja.

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači sa područja općine Sanski Most da je Općina Sanski Most, objavila Javni Poziv ˝za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100m² sa dodatnom opremom putem sufinansiranja u projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“. Sufinansiranje korisnika je 20% od ukupne vrijednosti (575,20 KM).

Pravo učešća imaju sva fizička lica koja se nalaze na evidenciji Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata na području općine Sanski Most. Prednost prilikom odabira koristnika ima socijalno ugrožena populacija i kandidati mlađi od 35 godina. Krajnji rok za podnošenje prijava po Javnom pozivu je do 16.03.2021. godine u 15 :30 sati na protokol općine Sanski Most(šalter sala- salter br.7). Javni poziv možete preuzeti na web stranici općine www.sanskimost.gov.ba , a za sve dodatne informacije obratite se Službi za razvoj, poduzetništvo i resurse, odsjek za poljoprivredu, vode i zaštitu okoliša (zgrada općine br. 2, kancelarija br. 3). Podsjećamo, Humanitarna organizacija Muslim Aid Sarajevo i Općina Sanski Most potpisali su Sporazum o saradnji u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“.

Potpisivanjem Sporazuma ozvaničen je nastavak saradnje ove humanitarne organizacije i općine Sanski Most na projektu u oblasti razvoja plasteničke proizvodnje, a sličan projekat realizovan je i prije nekoliko godina. Ovim projektom, čija je vrijednost oko 50.000 KM, osigurana su donatorska sredstva za dodjelu 20 plastenika od 100 kvadratnih metara sa dodatnom opremom. Finansiranje će biti po principu po 40 procenata od Humanitarne organizacije Muslim Aid i općine Sanski Most, te 20 procenata vlastitog učešća korisnika.

Projekt ima za cilj da se izabere i obuči 20 korisnika, koji bi kroz obaveznu edukaciju stekli osnovne poljoprivredne i poslovne vještine potrebne za plasteničku proizvodnju. Općina će ovaj projekat finansirati budžetskim sredstvima iz ovogodišnjeg programa o utrošku sredstava u poljoprivredi.

KOMENTARI