instant fap
NaslovnicaSport

Real demontirao Barcu za vodstvo u seriji

Real demontirao Barcu za vodstvo u seriji

Košarkaši Real Madrida u demolirali su večeras Barcelonu na svom parketu rezultatom 85:59 u trećoj utakmici finalne serije španske Endesa lige.

Samo u prvih deset minuta igre Barca je bila konkurentan riva, dok je ostatak susret u potpunosti pripa Kraljevima. Nakon što je prvi period igre završne vodstvom Reala 25:23, uslijedilo je pravo razbijanje Barcelone.

Drugu četvrtinu Real je dozvolio Kataloncima da ubace samo devet poena, dok su oni sa druge strane ubacili 21, te su na poluvrijeme otišli sa plusom od četrnaest poena 46:32.

Razbijanje se nastavilo i u trećoj dionici. Na parketu je postojao samo Real, te je prednostu Reala išla do 30 razlike 69:39. Išla je prednost Rela u posljednjoj dionici i preko trideset rezlike 76:45, a sa druge strane košarkaši Barcelone nisu uspjevali pogoditi apsolutno ništa.

Na kraju je Ral savim zasluženo slavio sa 26 poena razlike, te je poveo sa 2:1 u seriji. Naredni susret., možda i posljednji u ovoj sezoni igra se u srijedu ponovo u Madridu.

Jaycee Carrol je predvodio Real sa 17 poena, Reyes je dodao 15,a Mirotić 13 poena. Kod Barce jedini dvocifren je bio C.J Wallace sa 13 poena.