Realme priprema smartphone koji će podržavati novi magnetni bežični punjač

HomeTech & Gadgets

Realme priprema smartphone koji će podržavati novi magnetni bežični punjač

Otkriven izgled i specifikacije smartphonea Realme 8s

Kompanija Realme je nagovijstila dolazak novog uređaja pod nazivom Real Flash koji će postati prvi Android smartphone koji će podržavati magnezno bežično punjenje.

I dok se čini da se radi o odgovoru na Appleov MagSafe sistem namijenjen iPhone 12 modelima, Realme ima nešto drugačiji pristup.

Realme će na tržište plasirati magnetni bežični punjač nazvan MagDart, koji je mnogo robusniji u odnosu na Appleov MagSafe. Brzina punjenja će biti veća u odnosu na 15W koju nudi Appleov MagSafe punjač, čime će MagSafe postati najbrži magnetni punjač na svijetu. Ipak, dosta je deblji te zahtjeva aktivni ventilator za hlađenje.

Realme također radi na tanjem MagDart punjaču koji je dosta sličniji MagSafeu.

Realme Flash će biti flagship smartphones s Qualcommovim procesorom Snapdragon 888. Render prikazuje da će najmanje jedan model imati 256 GB interne memorije i 12 GB RAM-a. Izvori bliski kompaniji su otkrili da će uređaj biti predstavljen naredne sedmice.

Dosad Realme nikad nije imao bežičnu tehnologiju u svojim mobitelima, ali prodaje Qi punjače koji funkcioništu s dodacima poput slušalica.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: