instant fap
NaslovnicaAUTO

Richard Hammond prodaje dio kolekcije automobila i motocikala

Richard Hammond prodaje dio kolekcije automobila i motocikala

Voditelj popularne Amazonove automobilističke emisije The Grand Tour Present: Lochdown, Richard Hammond, odlučio je prodati neke automobile i motocikle iz svoje kolekcije kako bi skupio sredstva za svoj novi biznis restauracije vozila.

Hammond proda tri automobila i pet motocikala putem kuće Silverstone Auctions, a aukcija je zakazana za 1. august na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji.

Među motociklima su Sunbeam Model 2 iz 1927. godine, Velocette KSS Mk1 iz 1932. godine, koji datiraju iz vremena prije Drugog svjetskog rata, dok su tu i neke “novije” mašine kao što su Moto Guzzi Le Mans iz 1977., Kawasaki Z900 A4 iz 1976. te Norton Dominator 961 iz 2019. godine koji je Hammond kupio za svoj 50. rođendan.

Naravno, veći fokus je na automobilima jer se radi o zaista posebnim četverotočkašima.

Hammondova strast prema Porscheu je poznata, a sada je spreman da se rastane od fantastičnog modela 911T iz 1969. godine. Automobil je prešao 90.000 km i u originalnom je stanju.

Jednako impresivan je i Bentley iz 1959. godine koji je nadavno restauriran. Karoserija je lakirana u originalne boje, mjenjač je zamijenjen prije dvije godine, a unutrašnjost je također u sjajnom stanju. Ovaj automobil je prešao oko 100.000 km, a u svojoj historiji je imao pet vlasnika. Uz njega dolazi originalni alat, servisna knjiga i još mnogo toga.

Treći automobil je pravi dragulj, a radi se o Lotusu Espirit Sport 350 iz 1999. godine, petom od ukupno 48 proizvedenih primjeraka. Pokreće ga 3,5-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 350 KS. Prešao je oko 75.000 km, a motor je složen ponovo prije nekoliko godina.

Sva sredstva idu u svrhu Hammondovog biznisa pod nazivom The Smallest Cog, a koristit će se za restauraciju drugih vozila.

KOMENTARI