instant fap
Naslovnicainmedia danas

Rijad Kamber, vjerski službenik koji piše prozu i poeziju

Rijad Kamber,  vjerski službenik koji piše prozu i poeziju

Rijad Kamber pisac je i vjerski službenik. Imam. Rodio se 1980. u Zagrebu. Odrastao i išao u školu u Prijedoru i Sanskom Mostu. I onda početkom rata u Bosni završio u izbjeglištvu u Županji. Oca koji je ostao u Bosni da se bori nalazio je u masovnoj grobnici. Sve tačno kao u nekom priručniku bosanskih stradanja. Fakultet islamskih nauka završio je u Sarajevu. Dugo je službovao u Dubrovniku.

Jučer sam ga, kratko nakon što mi je u pismu napisao da više nije u Dubrovniku, nego je s obitelji u Austriji, upitao: A jeste li još u Dubrovniku? Zaboravio sam. Na neki način sam želio da Rijad Kamber bude i dalje u Dubrovniku. Zbog tog grada.

Rijad Kamber piše prozu i poeziju. U knjizi “San crnog kima”, objavljenoj prije nekoliko godina u Rijeci, dvije su židovske priče. U ova nedoba vrijedi ih i ovako objaviti. Večeras objavljujemo priču Rijada Kambera “Sutra”. Pročitajte je pažljivo. Svijet bi bio spašen kada bismo se umjeli uživjeti u perspektivu Drugog i Drugih. A onda i kada bismo o sebi mogli promisliti kao o nečijim Drugima.

Pažljivo pročitajte priču Rijada Kambera “Sutra”, razmislite i nemojte ništa reći, ni o kome suditi, uživite se ako možete:

KOMENTARI