instant fap

Rudar bez finala Kupa USK

Rudar bez finala Kupa USK

Nogometaši Rudara iz Kamengrada nisu uspjeli napraviti iznenađenje i plasirati se u finale Kupa USK. Sanski zeleno – crni su jučer u Velikoj Kladuši poraženi od domaćeg Krajišnika sa visokih 4.1.

Na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši jučer je odigrana polufinalna utakmica KUP-a USK u kojoj je domaći Krajišnik rezultatom 4:1 porazio momčad „Rudara“ iz Kamengrada.

U utakmici koja je odigrana bez prisustva publike Krajišnik je potvrdio ulogu favorita mada prema prikazanom na terenu nije zaslužio toliku prednost. Kladušani su utakmicu riješili već u prvom poluvremenu. Naime, kako nas je upoznao trener sanskih zeleno – crnih Ferid Kuželj, njegova ekipa je katastrofalno otvorila utakmicu, sa mnogo straha i respekta, te na poluvvremenu gube sa visokih 3:0.

Odmah na početku drugog nastavka utakmice Rudar preko Muhameda Burnića daje gol i imaju terensku inicijativu, ali bez uspjeha. Promašene su četiiri velike šanse, od kojih jedna stopostotna, a nakon toga domaćin postiže i čevtrti gol. Sve u svemu, Rudar je pružio dobru igru i žestok otpor favoriziranom protivniku, ali je presudilo iskustvo i par grešaka koje je domaćin znalački iskoristio. „Odigrali smo strašljivo i neuvjerljivo u prvom poluvremenu. U drugom kad nismo imali šta izgubiti igrali smo kao preporođeni što je znak da ekipa još uvijek nema dovoljno iskustva za bitne utakmice“. rekao je trener Kuželj

. Recimo, da je drugoj polufinalnoj utakmici Ključ pobijedio Omladinca iz Sanice rezultatom 5:3. Finalna utakmica Krajišnik – Ključ igra se u subotu, 8. augusta, na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši sa početkom u 18 sati.

KOMENTARI