Rusmiru Hrviću pripala prestižna nagrada na 10. Sarajevo Business Forumu

HomeVijestiBiH

Rusmiru Hrviću pripala prestižna nagrada na 10. Sarajevo Business Forumu

Bosanci i Hercegovci žele kupovati domaće brandove

Četvrtu godinu zaredom, “Sarajevo Business Bridge Awards” predstavlja sastavni dio aktivnosti SBF-a, s ciljem razvoja regionalnog poslovnog okruženja i podržavanja novih ideja, ali i uspješnih kompanija i pojedinaca. Na dodjeli prestižnih regionalnih priznanja, u kategoriji “Poduzetnik godine”, nagrada je pripala Rusmiru Hrviću, predsjedniku Uprave AS Holdinga.Poduzetnik koji upravlja grupacijom u kojoj se proizvodi oko 2000 proizvoda i koja je vlasnik poznatih bh. brendova poput Zlatne džezve, Topsa, Oaze, Maze i mnogih drugih, nagradu je primio sa velikom zahvalnošću.

“Ne krijem zadovoljstvo i vrlo sam ponosan na činjenicu da je ono što, godinama radim sa svojim timom, prepoznato i nagrađeno od strane kvalifikovanih eksperata, koji su su dali značajan doprinos u okviru svojih polja djelovanja. Ovo priznanje nije pripalo samo meni nego svim mojim uposlenicima koji vrijedno rade i postižu izvanredna dostignuća u poslovanju. Kada je Klas bio proglašen biznisom godine na SBF tada sam bio direktor te kompanije. Danas vodim AS Holding kompaniju koja raste i razvija se zajedno sa Bosnom i Hercegovinom kojoj najviše dugujemo, ali i zajedno sa našom regijom u kojoj živimo i poslujemo. Svjesni smo da možemo svi skupa samo rasti zajedno. Treba nam prije svega politička stabilnost, mir i dogovor, i mi poduzetnici ćemo od Balkana napraviti najbolje mjesto na svijetu. Barem ovdje u jedinstvu različitosti imamo dovoljno pameti, hrabrosti i kreativnosti da u tome uspijemo”, istakao je Hrvić.

Kriteriji za ocjenjivanje bile su liderske vrijednosti i sposobnosti, proces i postupci vodstva, doprinosi uspjehu i održivosti kao i pozitivan društveni uticaj i etički pristup poslovanju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: