instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sadin Seferović najbolji strijelac Druge lige

Sadin Seferović najbolji strijelac Druge lige

Sadin Seferović je prvi strijelac NK Podgrmeča sa 10 postignuti golova. 

Seferović zajeno sa Ademom Behremom iz NK Brekovica 78 je najbolji strijelac Druge lige F BiH grupa zapad, u jesenjem dijelu prvenstva.

Čestitke Sadinu Seferoviću za uspješan povratak na nogometne terene, veliki doprinos u igri ekipe i primjernom zalaganju na terenu, te vrlo dobrom plasmanu NK Podgrmeča.

Sadin Seferović je karijeru počeo u NK Podgrmeču. Igrao je za sve selekcije kluba, počevši od najmlađih kategorija u vrlo uspješnoj generaciji koja je igrala omladinsko polufinale kupa BiHa protiv Radnika iz Hadžića.

Jedan od najboljih igrača i prvi strijelac ekipe za koju su tada igrali Mirza Hamzabegović, Anel i Anes Podunavac, Besim Burnić, Denis Husić, Adnan Nezirević.

Dobre igre Seferovića, za juniore i seniore NK Podgrmeč, su pobudile interes mnogih klubova u regionu. Igra po jednu sezonu za hrvatske klubove Vinogradar i Goricu, odakle se vraća u matični Podgrmeč.

Nakon dobre polusezone za Podgrmeč igrajući 1.L F BIiH, nalazi se pred potpisom za mostarski Velež.  Tokom zimskih priprema odigrao je jednu prijateljsku utakmicu za rođene protiv Neretve iz Metkovića.

Međutim, umjesto nastavka obećavajuće karijere, napušta aktivno igranje nogometa početkom 2012.godine.

Sedam godina odsustvovanja na nogometnih terena se ne primjećuje kada posmatrate kako i sa kojim žarom igra Sadin Seferović. Ostaje samo žal za propuštenim periodom odsustvovanja sa nogometnih terena, igrača koji je mogao postići mnogo toga dobroga.

Sadinu Seferoviću želimo mnogo sreće i zdravlja u narednoj polusezoni, te da nastavi da trese protivničke mreže na radost ljubitelja nogometa i navijača Podgrmeča.

KOMENTARI