instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Safari s divljim konjima, avantura je koju želimo doživjeti što prije

Safari s divljim konjima, avantura je koju želimo doživjeti što prije

Livno, grad koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, na samo 96 km udaljenosti od Splita, leži na 724 m nadmorske visine na istoku centralnog dijela Livanjskog polja. Južni dijelovi planine Cincar, visoravan Kruzi, već su preko pola stoljeća dom više od 700 divljih konja. Livanjski divlji konji uživaju u životu na prostoru od 150 km 2 u netaknutoj prirodi, na svježem zraku i beskrajnim pašnjacima.

Uslijed velikih ekonomskih i ratnih migracija ljudi su napuštali svoje domove i domaće životinje, pa je tako velik broj radnih konja završio upravo na ovim predjelima. Livanjski divlji konji zaštićeni su 2010. godine otkada im se broj znatno povećao. Na visoravni Kruzi imaju idealne uvjete za život, izobilje hrane, pašnjaka i slobode.

Izleti i posjeti divljim konjima u potpunosti su sigurni, stručni vodiči objašnjavaju kako se treba ponašati u blizini divljih konja. Također, objasnit će vam sve o povijesti konja, njihovom ponašanju, dinamici krda te kretanju kroz godinu i životu.

KOMENTARI