instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Šampioni iz ergele Jasmina Okčića

Šampioni iz ergele Jasmina Okčića

Na velikim konjičkim utrkama koje su održane protekle subote u Velikoj Kladuši viđeni su sjajni konji i utrke, a u glavnoj utrci pobjedu je donijelo grlo „Tander rok“, vlasništvo Jasmina Okčića iz Sanskog Mosta.

U organizaciji Konjičkog kluba „Krajišnik“, te uz podršku Vlade Unsko-sanskog kantona, Općine Velika Kladuša, te velikog broja sponzora, za vikend su na hipodromu Drmaljevo, održane Velike međunarodne konjičke trke. Nekoliko hiljada građana okupljenih na Hipodromu Drmaljevo, najveći i najbolji su dokaz koliko u Unsko-sanskom kantonu vlada zainteresiranost ovdašnjih ljudi za ovaj sport.

Upravo to potvrdila je i dobra organizacija tradicionalnih međunarodnih utrka, bez obzira na različite probleme. I pored toga što su domaćini gajili velike ambicije kada je u pitanju finalna pobjeda, trofej Velike Kladuše odnijeli su Sanjani, tačnije Jasmin Okčić.

Pored „Tander roka“, Okčić posjeduje i grlo „Mr Machine“, koje je također osvajalo trofeje i nagrade na brojnim natjecanjima u zemlji i inostranstvu. Uzgoj trkaćih konja u ovoj porodici je tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno, a ovaj sport je nemoguć bez velike ljubavi i entuzijazma.

U poslednjih nekoliko godina Sanski Most je postao sredina poznata po uzgoju trkaćih konja koji postižu sjajne rezultate na brojnim natjecanjima. Na predstojećem memorijalu „Alija Izetbegović“, koji će se održati u Bihaću, Okčić ima velike ambicije i nada se novim nagradama i trofejima.

KOMENTARI