instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Sanader: HDZ nije lopovska stranka, nisu krivi ni oni ni ja

Sanader: HDZ nije lopovska stranka, nisu krivi ni oni ni ja

Bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a te prvooptuženi u aferi “Fimi Media” Ivo Sanader izjavio je danas da HDZ nije lopovska stranka te da su nagađanja o mogućoj nagodbi te stranke i USKOK-a “spin”, kao i medijski napisi da je od novog čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka tražio da se ne nagodi.

“Tvrdim na nema krivnje na meni ni na HDZ-u, a spinovi koji se plasiraju služe tome da se prije početka izvođenja dokaza unese nemir u redove obrane i da bi se poboljšao postotak uspjeha DORH-a”, izjavio je Sanader novinarima u stanci suđenja u slučajevima Hypo i Ina-MOL, zamoljen za komentar medijskih nagađanja da će HDZ priznati odgovornost stranke u aferi “Fimi media” i odgovarati za štetu od oko 32 milijuna kuna, a potom tužiti Sanadera i od njega tražiti povrat novca.

“HDZ nije lopovska stranka nego stranka koja je stvorila Hrvatsku. HDZ će odlučiti što će odlučiti, ali ja tvrdim da je to netočno i da je HDZ u pravu kada tvrdi da nije kriv”, kazao je Sanader i odbacio pisanja medija da je novom čelniku stranke Tomislavu Karamarku slao sms poruke i tražio od njega da se ne nagodi s USKOK-om.

“Naravno da nisam, to su spinovi. Nismo komunicirali. Ja sam svoju obranu iznio na sudu kao i HDZ”, kazao je bivši premijer.

Njegova braniteljica Jadranka Sloković smatra da nagodba HDZ-a i USKOK-a nije moguća u sadašnjoj fazi kada je predmet već u raspravi.

“Međutim, ako bi oni htjeli priznati krivnju, morali bi podmiriti štetu od 32 milijuna kuna iz optužnice i onda bi eventualno mogli dobiti beneficije vezane uz kaznu, ali to mora odobriti sud”, ustvrdila je Sloković.

Na upit kako komentira moguću tužbu HDZ-a protiv Sanadera radi povrata novca, Sloković je kratko odgovorila da je to “deplasirano”.

Neki mediji nagađaju da će HDZ priznati odgovornost stranke i nagoditi se s USKOK-om, iz kojega je nedavno priopćeno da se o iznosu štete ne može pregovarati nego samo o kaznenoj sankciji.