instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sanela Mehić: Nikada ne odustajte od vaših snova

Sanela Mehić: Nikada ne odustajte od vaših snova

Danas vam predstavljamo Sanelu Mehić, vlasnicu muškog i ženskog frizerskog salona „Sanela“. Sanela je učesnica raznih takmičenja, seminara, revija i sajmova. U nastavku teksta pronađite kvalitetne savjete. 

Za početak nam se predstavite? 

Veoma mi je drago što sam dobila poziv od BeautiFUL tima. Da Vam se predstavim i ispričam svoju životnu priču. Moje ime je Sanela Mehić rođena sam u Kozarcu 1974 god. Školu sam pohađala u Banja Luci, slučajom okolnosti završetak mog školovanja se nastavlja u Sanskom mostu gdje sam i završila Frizer -Vlasuljar-Majstor, bračno stanje – udata, majka jedne prelijepe djevojke Ajle. U horoskopu sam strijelac, volim izazove, putovanja, druženje.

Recite nam kako je izgledao Vaš početak?

Vlasnica sam muškog i ženskog frizerskog salona “Sanela” koji postoji već 28 godina zahvaljući meni i mojim radnicama koji su također dio ovog salona. Učesnica sam mnogih takmičenja, seminara, revija, sajmova, u Parizu, Atini, Beogradu, Frankfurtz, Bologni. 

Kada i kako se rodila vaša ljubav prema ovoj profesiji?

Ljubav prema ovom poslu rodila se kada sam kao mala djevojčica sređivala lutke, maštala o ovom poslu da postanem frizerka, san mi se i ostvario. Roditelji su me upisali na zanat, praksu sam obavljala u jednom poznatom salonu u Prijedoru koji se zvao #Sisic# po mom majstoru koji je obučio mnoge frizere koji rade po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i van granica naše zemlje, mastor Refik Sisic Legenda prijedorske čaršije.

Recite nam koje boje najviše preferiraju vaše klijentice u zimskim danima?

Imam dosta klijenata i klijentica koji imaju razne želje. Muškarci su nam najčešći, oni dolaze svake sedmice, traže razna fade šisanja i uređivanja brada, farbanja  iz tamne do sive nijanse,  a klijentice najčešće traže tehniku “balayage”, odnosno nijansiranje kose. Sada u ovim zimskim danima više nam se traže hladni tonovi .


Da li imate neku poruku za naše čitaoce?

Za čitaoce imam poruku koja se ogleda u mom primjeru i glasi: ”Nikada ne odustajte od vaših snova, nego se trudite oko njih ma koliko god oni bili veliki jer će se jednom sigurno i ostvariti.” Radite ono što želite i volite i volite sebe. 

KOMENTARI