Sanjani prodavali kolače za pomoć malom Arslanu i Emi

Homeinmedia danasUncategorized

Sanjani prodavali kolače za pomoć malom Arslanu i Emi

“BERIĆET”: 500 KM ZA MALOG ARSLANA

U organizaciji udruženja žena iz Sanskog Mosta danas je organizovana velika humanitarna akcija prodaje kolača, a sav prihod prikupljen na ovom događaju biće uplaćen na račune oboljele djece.

U ovoj akciji sudjeluju skoro sva udruženja žena koja djeluju u našem gradu i ona je imala izuzetno snažan odjek u sanskoj javnosti. I ovoga puta, prodajom kolača koje su pripremile sanske žene prikupljena je značajna svota novca za liječenje šestomjesečnog Arslana Kulačića i trogodišnje Eme Isić.

Danas smo na licu mjesta zatekli i roditelje Belme Kadić, djevojčice s posebnim potrebama čija je životna sudbina ujedinila sve dobre ljude. Mala Belma se uspješno lijeli u Austriji, a njena majka je napravila i donirala kolače kako bi se na taj način pomoglo i drugoj bolesnoj djeci. Šestomjesečni Arslan Kulačić, koji ima tumor na mozgu uspješno je operisan u Turskoj. Podsjećamo, Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla.

Nažalost, tumor se vratio. Liječenje u Turskoj bi trajalo 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura, plus troškovi za dodatne preglede, analize krvi ili druge intervencije te transport do Turske.

Trogodišnja Ema Isić stopostotni je invalid sa nekoliko teških dijagnoza – cerebralna paraliza, epilepsija, hipotrofija, usporen i disharmoničan razvoj.

Malena Ema ne sjedi i ne hoda, samostalno ne govori i ima problema sa hranjenjem jer ne može sažvakati hranu.Hrani se posebnom hranom koja se zove Frebini i potrebne su joj tri do četiri flašice hrane dnevno, a jedna flašica košta šest KM.

Emi su također neophodne i fizikalne terapije uz koje, kako kažu ljekari, ima veliku šansu da prohoda. I ovoga puta pripadnice ljepšeg pola u našem gradu položile su s odličnom ocjenom ispit humanosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0