instant fap

Sanske nogometašice nastavljaju s pobjedama

Sanske nogometašice nastavljaju s pobjedama

ŽF/NK ” Sana 2014 ” – ŽNK ” Rosa Brandis”
3:0 (1:0)

Pred početak utakmice gostujuća ekipa je željela da uruči svoju člansku kartu sekretaru Žfnk Sana, jer ih je podržao u radu sa svojim skromnim doprinosom. Fer i sportski gest i jednih i drugih.

[ UTAKMICA ]

Obje ekipe su utakmicu otvorile napadački i sa vidnom željom i htijenjem da dođu do pobjede. Sanjanke vrlo rano (9’)dolaze do prvog pogotka i vodstva od 1:0. U šenaestercu lopta dolazi do Sabina Mujagić koja rutinski proslijeđuje loptu iza leđa danas vrlo dobre Emine Trako.

Kako je utakmica odmicala nogometašice obje ekipe unose nepotrebnu “nerevozu” u igru i Gl. sudac Halkić ima dodatni posao i drži kontrolu igre pod kontrolom.

U više navrata Anđela Cvjetojevic,Ajna Golic, Sabina Mujagić, Semi Harbaš bile su u polu šansama i šansama da povećaju vodstvo.

Gošće iz Travnika vođene Edinom Hodžić pred golom Nikolina Gnjatović nisu imale riješenja niti ozbiljnije ugrozile gol. U 42’ poslije napada gostiju i šuta iz neposredne blizine koji pogađa golmana Nikolinu Gnjatović u glavu stvorila se nepotrebna rasprava i gužva iz koje su “deblji” kraj izvukle Anđela Cvjetojević i Esmeralda Osmanović. Obje su sa crvenim kartonom završile u svlačionici.
Drugo poluvijeme nogometašice “Sane” su otvorile sa ekspresnim drugim pogotkom Mujagićke u 46’ iz neposredne blizine.

Gošće su nastavile sa hrabrom i borbenom igrom nadajući se da će uspijeti doći do pogodaka ali im to nije uspijevalo. Slijedi nekoliko oštrih startova obostrano i intervencija zdravstvene službe sa klupe.
Adelisa Jakupovic poslije uspiješnog bijega po desnoj strani 54’ , šalje “parabalu” ka golu travničanki a lopta prelijeće Eminu trako i završava u desnom gorenjem uglu za vodstvo 3:0.

Gošće zbog povrede ostaju bez Edine Hodžić što je veliki hendikep za gostujuću ekipu. Pred sami kraj utakmice drugi crveni karton za domaće igračice,Bojana Petrović i sudac Halkić znaju o čemu je bila riječ.

KOMENTARI