instant fap
NaslovnicaSanski MostSport

Sanski biciklisti putuju u Goražde

Sanski biciklisti putuju u Goražde

Pred sanskim biciklistima sutra su nova takmičarska iskušenja. Sanjani sutra putuju u Goražde, gdje tamošnji istoimeni klub i  Biciklstički savez BiH organizuju biciklističku utrku koja se vozi  u okviru Drumskog prvenstva BiH.

Na ovom takmičenju se očekuju biciklisti iz svih registriranih klubova sa prostora BiH. Kadeti i veterani će voziti 35 kilometara, dok će se kategorije U -23, juniori i seniori  takmičiti na dužini staze od 70 kilometara na relaciji Goražde – Foča – Goražde. Na ovom velikom sportskom događaju će učestovati i Biciklistički klub „Sana 95“ iz Sanskog Mosta koji će će nastupiti sa šest takmičara. U konkurenciji  U – 23  klub će predstavljati Armin Halkić, u juniorskoj konkurenciji Arnel Sijerčić,  u konkurenciji starijih kadeta će boje kluba braniti Dejan Pašić, Admir Kazić i Aladin Kazić, doć će u konkurenciji mlađi kadeti nastupiti Veis Kazić.
Kako nas je informisao trener sanskih biciklista Irfan Kazić, u Goraždu se očekuje veoma jaka konkurencija, tako da je teško prognozirati rezultat. On naglašava da su takmičari „Sane 95“ u proteklom periodu odradili naporne fizičke pripreme, te se može očekivati da se i Sanjani popnu na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.
Nakon Goražda, sanski biciklsti će nastupiti i u Zenici, a sredinom  jula u Sanskom Mostu se očekuju najbolji biciklsti iz naše zemlje, kada će se voziti tradicoinalna trka u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2012.“