instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski kickbokseri osvojili devet medalja

Sanski kickbokseri osvojili  devet medalja

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta  nastavili su sa serijom odličnih nastupa na velikim takmičenjma van granica naše zemlje i ponovo su  zaslužni što se ime Sanskog Mosta u lijepom svijetlu čulo u susjednoj Hrvatskoj.  

Sanski kickbokseri osvojili su 9 medalja, po tri zlatne, srebrne i  bronzane u hrvatskom gradu Glini na Internacionalnnom kupu na kojem je nastupilo 37 klubova sa 354 takmičara.

Zlatnim medalajam su se okitili senior Emrah Hotić 79 kg  Kick Light, djevojčica Lemija Cancar 30 kg Point Fighting i  stariji kadeter Mensu Razic 37kg Kick Ligh. Mensur je osvojio i srebrnu medalju u kategoriji 42 kg Light Contact, a srebrne medalje su još osvojili u kojkurenciji djece disciplina Point Fighting  Anida Heljezović 32 kg i Ajnur Kutić 27 kg.

Bronzane medalje u disciplini Point Fighting su osvojili junior Mirsad Kutic 69 kg, stariji kadet Hamza Babaca 57kg i djevojčica Lejla Sinanovic 28kg.

Za ovaj uspjeh svakako treba čestitati i treneru Huseinu Ćiri Bećireviću koji je ponovo odlično pripremio svoje borce za još jedno veliko takmičenje.

Naredno nastup kickbokseri Galaje imaju 11.maja  u Sarajevu gdje će se održatri treći dio drzavnog prvenstva .

KOMENTARI