instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski lovci dočekuju sezonu sa novom lovnom dozvolom

Sanski lovci dočekuju sezonu sa novom lovnom dozvolom

Svi trpe zbog pandemije koronavirusa, ali postoje i oni na koje ovakvo stanje nije ostavilo teške posljedice. Među takvima je i Lovačko društvo „Sana“, čiji članovi se vrijedno pripremaju za predstojeću lovačku sezonu i nadaju se kako bi ona mogla započeti već početkom mjeseca jula.

U proteklom periodu, u vrijeme kada je otpočela pandemija, Lovačko društvo „Sana“ je pripremilo i prema nadležnim institucijama uputilo svu potrebnu dokumentaciju za dobijanje dozvole za predstojeću lovnu sezonu.

Dozvola je uredno izdata od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK i nema administrativnih prepreka za novu lovnu sezonu, ukoliko se poprave sadašnje okolnosti.

U međuvremenu, sanski lovci su uradili značajan posao kada se radi o prehrani divljači, te izgradnji lovačkih kućica, čeki i ostale infrastrukture u lovištu. Kada je riječ o ekonomskom poslovanju društva, Aganović ističe kako se stanje pandemije nije toliko teško odrazilo na njihovu finansijsku situaciju.

Lovci izmiruju svoje obaveze kada su u pitanju članarine i ostalo, uredno se isplaćuju dohoci zaposlenicima društva i sa nestrpljenjem iščekuje izlazak u lovište i početak nove sezone.

KOMENTARI