instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski Most je za vikend bio grad mladosti i sporta

Sanski Most je za vikend bio grad mladosti i sporta

Sanski Most, grad u srcu Bosne i Hercegovine, može se pohvaliti ne samo predivnom prirodom već i bogatom sportskom tradicijom. Jedan od sportova koji čini srce ovog grada je košarka, a OKK Sana igra ključnu ulogu u očuvanju i razvoju ovog sporta.

Sanski Most je za vikend bio grad mladosti i sporta. Naime, OKK „Sana“ je bila domaćin turnira u okviru Lige Kids kup. Ovim projektom košarkaši dobivaju jedno vrijedno igračko iskustvo i ujedno stiču nova prijateljstva.

“Bitno je da i unatoč problemima s igračkim kadrom u svim općinama Unsko-sanskog kantona, košarka ipak opstaje u Sanskom Mostu. “Naš cilj je stvaranje kvalitetnih igrača i mladih ljudi koji će s ponosom nositi dres OKK Sane i predstavljati svoj grad. Rezultati će doći s vremenom ako se posvetimo razvoju mladih talenata”.

U godinama koje dolaze, možemo očekivati da će Sanski Most ponosno gledati kako se njegovi mladi igrači razvijaju i postaju istinske sportske zvijezde, donoseći slavu svom gradu na koju svi zajedno čekaju i nadaju se

KOMENTARI