instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sanski Most/ Nastavak policijske akcije kodnog naziva „ FINIŠ“

Sanski Most/ Nastavak policijske akcije kodnog naziva „ FINIŠ“

Policijski službenici Odsjeka za sprječavanje zloupotrebe opojnih droga SKP, PS Sanski Most i Jedinice policije za podršku, u nastavku akcije kodnog naziva „Finiš“,  poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga te na osnovu naredbe Općinskog suda Sanski Most, dana 22.12.2017.godine, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice H.A. rođen  1970.godine i njegov sin H.A 1995. godine.

 Prilikom pretresa, policijski službenici pronašli su i izuzeli veću količinu suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“, digitalna vaga za precizno mjerenje opojnih droga kao i tzv „ drobilica, veću količinu vatrenog oružja od čega: jednu automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira, poluautomatsku pušku, lovačku pušku, vojni karabin M- 48 sa optičkim nišanom, dva pištolja i oko 400 metaka različitog kalibra, kao i mobilni telefoni koji su koristili osumnjičeni u izvršenju krivičnog djela.

Gore navedena lica,  lišena su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238. KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i iz člana 371. KZ F BiH „ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ te će protiv istih biti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

 

KOMENTARI