instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Sansko lovište bogatije za 600 fazana

Sansko lovište bogatije za 600 fazana

Članovi Lovačkog društva „Sana“ pustili su danas u lovište kojim gazduju 600 mladih fazana čija je starost nekoliko nedjelja.

Inače, riječ je o redovnim aktivnostima obogaćivanja sanskog lovišta ovom vrstom divljači koja je nabavljena u uzgojilištu u Odžaku, sredstvima samog društva. Prema riječima sekretara ovog lovačkog društva, Mesuda Aganovića, vrijednost nabavljenih ptica iznosi oko šest hiljada maraka.

Inače, u Lovačkom društvu „Sana“ u projekat povećanja brojnosti divljači planiraju uložiti 10 hiljada maraka i za narednu sedmicu najavljena je nabavka jednog broja divljih zečeva.

Mladi fazani su danas podijeljeni predstavnicima lovačkih sekcija koji su ih potom pustili na slobodu u različitim dijelovima lovišta kojim gospodari ovo lovačko društvo. Sanski lovci kažu kako je ovo vrijeme izabrano za njihovo puštanje zbog visoke trave i vegetacije koja bi trebala omogućiti mladim pticama da se sakriju od grabežljivaca i prežive.

U Lovačkom društvu „Sana“ se nadaju kako će se ova divljač uspješno prilagoditi uslovima boravka u lovištu, te ističu kako su značajne napore uložili u čišćenje i uređenje lovišta u proteklom periodu. Nakon niza odrađenih pripremnih aktivnosti, sanski lovci s nestrpljenjem očekuju početak nove lovne sezone koji je planiran za početak mjeseca oktobra.

KOMENTARI