instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Sastanak Nikolića i Clinton u Rio de Žaneiru

Sastanak Nikolića i Clinton u Rio de Žaneiru

Srbija je spremna da nastavi dijalog sa Prištinom u cilju stabilizacije prilika u regionu, izjavio je danas predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u Rio de Žaneiru u razgovoru sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Hillary Clinton na marginama konferencije Ujedinjenih Nacija o održivom razvoju.

Tokom razgovora, Clinton je istakla da je interes SAD da Srbija doprinese očuvanju mira i stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope.

Ona je, kako se navodi u saopštenju press – službe predsjednika Srbije, dodala da SAD očekuju da Srbija nastavi proces razvijanja dobrosusjedskih odnosa sa svim državama regiona i da razgovorima riješi sva sporna pitanja.

Nikolić je u razgovoru sa Clinton rekao da strateški cilj spoljne politike Srbije ostaje priključenje Evropskoj uniji, ali i razvijanje što boljih odnosa sa svim državama koje u tome vide zajednički interes.

Prema njegovim riječima, Srbiji su danas više nego ikada potrebne nove strane investicije i da je zbog toga spreman lično da se angažuje kako bi se u Srbiji stvorila što povoljnija poslovna klima za privlačenje novih investitora.

“U cilju stabilizacija prilika u regionu, Srbija je spremna da nastavi dijalog sa Prištinom”, naglasio je Nikolić.

On je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiju jer, kako je kazao, Srbija posjeduje ogromne potencijale.